top of page

Lety na zvláštní povolení ÚCL

Každý pilot a to i pilot bezpilotního letounu je povinen se řídit pravidly pro provoz letadel ve vzdušném prostoru. Tato pravidla určuje Úřad pro civilní letectví. Jedna z mnoha zásad provozu dronů a obecně všech bezpilotních modelů je zákaz letu nad a v blízkosti hustě osídleného prostoru.

Lety dronem v centru prahy

Profesionální piloti mohou zažádat ÚCL o zvláštní povolení pohybu v těchto oblastech, za jasně definovaných podmínek, ktzeré minimalizují možné škody na majetku, nebo riziko úrazu případným pádem bezpilotního letounu (dronu). Společnost DronaVision patří mezi profesionální firmu, která úzce spolupracuje s ÚCL a tato povolení ji v minulosti byla vydána, dokonce na lety v centru Hlavního města Prahy, v bezprostřední blízkosti Pražského hradu, který patří do bezletové zóny.


Pro snadné zjištění, kde jaká letová zóna je a jak se v ní pilot může pohybovat existuje několik mobilních aplikací a webových portálů. Nejrozšířenějším webem pro zjištění aktuálního stavu nad Českou republikou je server Aisview www.aisview.rlp.cz. Mezi velmi rozšířené mobilní aplikace patří česká appka Maia, volně stáhnutelná jak pro operační systém iOS, tak pro Android.




Nejnovější příspěvky
Následujte nás
  • Facebook
  • Google+ Basic Square
bottom of page