top of page

Fotografování nad vodní plochou

Každý pilot je povinen před letem vyhodnotit situaci, lokalitu a možnosti svého stroje, aby se stal let úspěšným a neskončil nehodou. Pokud se jedná o létání nad vodní hladinou, je třeba si uvědomit zvýšených rizik, které se při tomto typu létání objevují.

Pokud se nejedná o významnou vodní cestu, nebo není zde žádná překážka, která by pilotovi ze zákona zakazovala let nad danou vodní plochou, je třeba se zamyslet a uvědomit si náročnost a skryté pasti, které voda jakožto živel může přichystat.


Největším rizikem je samozřejmě pád do vody a ztráta dronu. Ať už se nám podaří stroj nalézt, většinou se můžeme s dalším provozem tohoto stroje rozloučit a budeme rádi, pokud zachráníme alespoň pořízená data. Finanční ztráty na technice jsou jistě nemalé.


Lety nad mořskou hladinou a jejich rizika

Pokud se řídíme základními pravidly letu, je možné, že svůj stroj i tak dostaneme do situace,kdy bude muset čelit nadlimitním poryvům větru, vznikajícím termikou u skal, ostrovů, nebo nad stíny od oblačnosti. Při letech nad hladinou může dojít k ataku stroje vodní tříští od vln, nebo ptactvem. Všechny tyto aspekty by měl pilot zvážit ještě před tím, než se se svým dronem vydá na jistě velmi atraktivní let.

Nejnovější příspěvky
Následujte nás
  • Facebook
  • Google+ Basic Square
bottom of page